5_BH_DSC1328_8
Bekkelagsterrassen House

Authors:

Thor Olav Solbjor ( SAAHA )

Jakub Szczęsny ( Centrala )


Type: Commission
Client: Private
Size: 450 m²


Location: Oslo, Norway
Status: Completed 2013


Photographer: Are Carlsen

Candidate for The City of Oslo Architecture Award 2014.

The single-family house is designed to follow the site’s natural slope and retain the pine grove that is currently on site. The plot is a natural shelf in the Nordstrand slope. Building volume is uniform and relates to the line of sight in the slope’s natural inclination.

The main goal is for the house to be embedded in the terrain, and not to jut over the Nordstrand slope, while at the same time maintaining the outdoor areas with their original distinctive qualities. Imbedding the volume of the house in the terrain also provides access to the natural terrain from all house floors in different levels.

0_BH_DSC1592_6
1_BH_DSC1482_5
7_BH_DSC1381_7
4_BH_DSC1434_4